A legfrissebb WordPress frissítések

Új biztonsági frissítést tett elérhetővé a WordPress és egy új főverzió is kilátásba került.

Az új fő verzió a WordPress 4.8 béta 1 néhány napja elérhető, ahogy neve is elárulja egyenlőre teszt verzióban. (Ezért még ne rohanjunk frissíteni.)

Ezzel kapcsolatban 3 fő változást érdemes megemlíteni.

A csomag tartalmazz egy módosított TinyMce grafikus szerkesztőt.
Ez egy feljavított verzió, ami megkönnyíti a linkek szerkesztését, könnyebb lesz vele a beágyazott elemek között navigálni.

A Vezérlőpult Hírek widgete megújul, nagyobb hangsúlyt kapnak az események.
Értesítéseket kapunk Meetup-okról vagy pl. olyan eseményekről, mint a hamarosan kezdődő WordCamp Europe. Beállíthatjuk a várost is, hogy csak a közelünkben lévő eseményeket jelezze.

A harmadik fő pont lesz igazán érdekes, itt ugyanis a új média widgetek lesznek elérhetőek.
Ilyen pl. a sima szöveges widget grafikusan szerkeszthető változata, HTML kódolás nélkül is félkövérré vagy dőltté tehető a szöveg, felsorolásokat hozhatunk létre, linkeket adhatunk hozzá. Egyszerűbb lesz médiát is feltölteni, hangot, képet, (YouTube) videót egyaránt.

A Beta Tester pluginnal bárki letöltheti és kipróbálhatja a 4.8-at már most, de éles használata csak megjelenés után javasolt, melynek pontos dátuma egyenlőre ismeretlen, de valamikor június elejére várható.

Addigis elérhető a 4.7.5, melyet viszont habozás nélkül érdemes feltenni.

Ez a verzió fontos hibákat javít, konkrétan 6 biztonsági és 3 egyéb hibajavítást tartalmaz.

Amennyiben automatikus frissítés alapbeállításként szerepel az oldalunkon, nincs sok teendő. Magától frissül, ha azonban ezt valamiért kikapcsoltuk vagy nem vagyunk benne biztosak, érdemes ellenőrizni a Vezérlőpult, Frissítések menüjében. A “Frissítés most” -ra kattintva manuálisan is megtehetjük.

TIPP:
Frissítés előtt mindig érdemes biztonsági mentést csinálni. Mindig.

Miért érdemes frissíteni? Itt írtunk róla!

Megosztanád? Köszönjük!

Szólj hozzá!